“İmanla birlikte cesareti ve dirayeti olan askerimiz ayak bastığı her yeri titretiyor”

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda şehit aileleri ve askerler ile iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “İnsanın bir mücadeleye canı pahasına girmesi için önce yüreğinde iman olması lazım. İmanla birlikte cesarete, eğitime, dirayete, disipline ihtiyaç vardır. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Hamdolsun bizim askerimizde bunların hepsi var, onun için kahramanlarımız ayak bastıkları her yeri titretiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nda şehit aileleri ve askerlerle iftarda bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da hazır bulunduğu iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Bir iftar sofrasında askerlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden, askerlerin Ramazan ayını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri 1. Komando Tugayı’nın yürüttüğü görevlerde ve kendisine yönelik saldırılarda çok sayıda şehit verdiğine işaret ederek, ülkenin ve milletin bekası için canlarını vermiş tüm şehitlere Allah’tan rahmet temennisinde bulundu.

“BU MİLLETİN, DEVLETİNİN BEKASI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA SEL OLUP BENDİNİ AŞIP GEÇTİĞİNİ 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜK”

Tarihçilerin, Türk milleti için “asker millet” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu milletin, ülkesinin ve devletinin bekası söz konusu olduğunda nasıl bir anda kükremiş sel olup bendini aşıp geçtiğini 15 Temmuz’da gördük” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük ölçüde profesyonel askerliğe geçmiş olsa da çok uzun yıllar terörle mücadeleyi yükümlü askerler vasıtasıyla yürüttüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baba ocağından, ana kucağından kopup gelen gençlerimiz birkaç aylık eğitimin ardından dağlarda kartal, düzlerde aslan kesilip teröristlerin tepesine binmişlerdir” diye ekledi.

“İNSANIN BİR MÜCADELEYE CANI PAHASINA GİRMESİ İÇİN YÜREĞİNDE İMAN OLMASI LAZIM”

Askerliğin, asla sadece maaşı için veya yükümlülük gereği yapılacak bir iş olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “İnsanın bir mücadeleye canı pahasına girmesi için önce yüreğinde iman olması lazım. İmanla birlikte cesarete, eğitime, dirayete, disipline ihtiyaç vardır. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Hamdolsun bizim askerimizde bunların hepsi var, onun için kahramanlarımız ayak bastıkları her yeri titretiyor.”

İç güvenlik harekâtında ve sınır ötesi operasyonlarında askerlerin karşısında durabilen bir gücü görmediklerini ve tanımadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçi birileri her ne kadar apolet sökmekle uğraşıyorsa da, benim milletim kimin apoletini sökeceğini, kime apolet takacağını çok ama çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fırat Kalkanı’nda DEAŞ’lı teröristleri ezip geçtiniz. Zeytin Dalı’nda PYD’li teröristleri ezip geçtiniz. Şimdi Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere dağları dar ediyorsunuz. Bütün bu mücadeleyi niçin veriyoruz? Hepimizin tek bir amacı var; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bunun için her birimiz kendi görev alanımızda tüm gücümüzle çalışıyoruz, çabalıyoruz, mücadele ediyoruz. Sizler herkesten farklı olarak sadece yüreğinizi değil, canınızı da ortaya koyuyorsunuz. Ecdadımız bize bu vatanı böyle emanet etmişti. Biz de yeni nesillere aynı şekilde bakacağız. Biz nasıl bugün ecdadımızla iftihar ediyorsak, yarınki nesillerde sizler de aynı şekilde iftihar edecek.”

ASTSUBAYLARIN ÖZLÜK HAKLARINDAKİ İYİLEŞTİRMELER

Konuşmasında astsubayların göreve başlama kademelerini eğitim yıllarına göre bir üste çıkarma müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıllık yükseköğrenim mezunu bir astsubayın, 9. derecenin 1. Kademesi yerine 2. kademesinden başlayacağını açıkladı. Aynı şekilde 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlayan astsubayların da başlangıç derecesinin, 8. derecenin 1. kademesine yükseltileceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu suretle tüm astsubaylarımızı emsallerinin seviyesine çıkarıyoruz. Bu düzenlemeden göreve yeni başlayacakların yanı sıra mevcut ve emekli astsubaylarımız da yararlanacak; hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Komandoya çok söz gerekmez, çünkü komando sözüyle değil yüreği ve bileğiyle konuşur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan komandolara, “Gazanız mübarek, yolunuz açık, atışınız isabetli, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun” temennisinde bulundu.

Konuşmasının sonunda askerlerin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını da kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerine sabır ve güç, gazilere sıhhat ve afiyet diledi.

seers cmp badge