“Bugün bizi dolarla sınayanlara, yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz”

AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm imkânlar ve kararlılıkla 2023 hedeflerine doğru yürümeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, “Dün bize savunma sanayi ürünleri vermeyerek dize getireceklerini sandılar. Kendimize dünyanın en iyileriyle yarışan bir savunma sanayi kurduk, kuruyoruz. Bugün de bizi dolarla sınayanlara, yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yüzde 69,4’luk oy oranı ile destek veren Trabzonlulara teşekkür etti.

“DARBEYLE YAPAMADIKLARINI PARAYLA GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Milletin iradesini sandıkta yönlendiremeyenlerin her dönem farklı araçlarla üzerlerine geldiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar, buna açık ifadeyle ‘ekonomik savaş’ derler” dedi.

Türkiye’de döviz kurunun 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik, ne de mantıklı bir izahı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bundan 20 yıl önce Asya ülkelerinde yaşandığı gibi bir finans kriziyle karşı karşıya olmadığını, 10 yıl önce Amerika ve İngiltere’de olduğu gibi bir Mortgage krizinin de yaşanmadığının altını çizerek , “Türkiye, Yunanistan’ın 6-7 yıl önce ilan ettiği gibi resmi bir iflas mı yaşadı? Hayır. Ama buna rağmen kredi kuruluşları onu yine yükseltiyorlar. Siyasi kararlar, üretimde, ihracatta, turizm ve ticaretle bir daralma mı söz konusu? Hayır. Peki, öyleyse kopan bunca fırtınanın sebebi nedir? Ekonomik hiçbir sebebi yok. Peki, bu işin bir adı var mıdır? Evet, vardır, bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir” şeklinde konuştu.

“REKOR BÜYÜME ORANLARIYLA HEDEFLERİMİZE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye’ye operasyon çekilmek istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Operasyonun amacı da; ülkemiz ekonomisinin savunma mekanizmalarını etkisiz hâle getirerek, Türkiye’yi finanstan başlayıp siyasete kadar varan tüm alanlarda teslim almaktır. Türkiye’ye ve Türk Milletine diz çöktürmektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu gördüklerini ve meydan okuduklarını da söyleyerek, “Teslim olmayacağız. Üretmeye devam edeceğiz. İhracatımızı artırmaya devam edeceğiz. İstihdamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Rekor büyüme oranlarıyla hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız” şeklinde konuştu.

“MARUZ KALDIĞIMIZ DÜŞMANLIKLARIN CEVABINI MİSLİYLE VERECEK KADAR ŞEDİT BİR MİLLETİZ”

Türk Milleti’nin, kendisine tokat atana öteki yüzünü dönecek bir halk olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Biz, gördüğümüz dostluklar karşısında ne kadar kadirşinas isek, maruz kaldığımız düşmanlıkların cevabını misliyle verecek kadar da şedit bir milletiz. 81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını, yarım asrı geçen müttefikliğini, terör örgütleriyle ilişkileri uğruna feda edene, sadece ‘hadi güle güle’ deriz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında “Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi de dâhil edene cevabımızı yeni pazarlara, yeni iş birliklerine, yeni ittifaklara yönelerek veririz” değerlendirmesini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü üyesi bir ülke olduğunu, “ben yaptım oldu” mantığını kabul etmeyeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi biz de uluslararası ticaret hukuku neyi söylüyorsa onu söyleyerek yolumuza devam edeceğiz. Uluslararası gümrükte hukuk neyse onu söylemeye devam edeceğiz. Türkiye’yi sadece Edirne’den Kars’a dar bir coğrafyadan ibaret sananlar, yarın attıkları her adımda bunun böyle olmadığını göreceklerdir. Kendi vatandaşlarımız ve umudunu Türkiye’ye bağlamış yüzlerce milyon kardeşimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimsenin memleketimiz üzerinde ne siyasi, ne askerî, ne ekonomik ameliyata girişmesine izin vermeyeceğiz. Bu millet, nice mücadeleleri bileğinin hakkıyla zaferle neticelendirmiş bir millettir. Emin olun, bu defa da başaracağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan meselenin döviz kuru, yargılanan papaz, demir ve alüminyum vergisi olduğunu sanacak kadar basit düşünenlerin bir an önce silkinip kendilerine gelmeleri gerektiğini ifade ederek, “Türkiye Çanakkale Savaşı’nda bir Boğaz’ın ve bir avuç toprağın müdafaasını mı yapıyordu? Türkiye, Çanakkale’de koskoca bir medeniyetin ve koskoca bir tarihin davasını savunuyordu. Onun için yüzbinlerce evladımız bir daha geri dönmemek üzere gönüllü olarak Çanakkale’ye koşuyordu” diye konuştu.

“GÜNEY SINIRLARIMIZ BOYUNCA BİR TERÖR KORİDORU KURMAYA KALKTILAR”

15 Temmuz darbe girişiminde milletin bir kez daha istiklali ve istikbali için bir yollara düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bu imtihandan da alnının akıyla çıktığını belirtti. Aynı çevrelerin bununla kalmayıp, güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurmaya kalktıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan sınır ötesi operasyonlarla bu planı da bozduklarını ifade etti.

“Bir kez daha siyasi ve sinsi bir oyunla karşı karşıyayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Para dediğiniz bugün yoktur, yarın bulursunuz. Yatırım dediğiniz iki gün gecikir, üçüncü gün daha hızlı bir şekilde yaparak telafi edersiniz. Onlar şu anda bizim sakalımızı tıraş ediyorlar, bilmiyorlar ki yarın çok daha gür çıkacak. Ama inancınızı, imanınızı, kardeşliğinizi kaybettiğinizde, diğerlerinin hiçbir önemi kalmaz.”

Türkiye’nin büyüklüğünün, içeride ve dışarıda neler yaşarsa yaşasın yatırımdan, projeden, üretimden, fabrikalarının çarklarını döndürmekten, esnafının tezgâhını faal tutmaktan vazgeçmiyor oluşundan kaynaklandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de aynısını yaptıklarını dile getirdi.

“KANDİL’İ TERÖR YUVASI OLMAKTAN ÇIKARTMAYA YÖNELİK ADIMLARI ATIYORUZ”

Terör örgütleriyle sınırlarımız içinde ve dışında kesintisiz bir mücadele yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile güvenli hâle getirilen bölgelere yenilerini eklemenin hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini bildirdi. Münbiç’i bölgenin asli halkıyla birlikte yeniden yapılandırmaya yönelik çalışmaların da devam ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “İdlib’de, diğer bölgelerdeki benzer bir felaketin yaşanmaması için hem diplomatik, hem askerî çalışmalarımıza hız verdik. Irak’ta Kandil’i terör yuvası olmaktan çıkartmaya yönelik adımları atıyoruz, gerekirse Sincar’ı da bu kapsama alacağız.” açıklamasında bulundu.

Ekonomide 100 günlük icraat programını harfiyen uyguladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazinemizle, Maliyemizle, bankalarımızla, özel sektör temsillerimizle, yurt dışındaki alternatif finans kaynaklarımızla maruz kaldığımız saldırıyı göğüsleyecek tedbirleri alıyoruz. Ülkemize destek veren ve verecek olan dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“TURİZMDE BEREKETLİ BİR SEZON GEÇİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracatçılarımız alternatif pazarlar bulmak için gece-gündüz çalışıyor. Turizmde gerçekten bereketli bir sezon geçiriyoruz. Üretim çarklarını da hızlandırmak için sanayiciye, tüccara, esnafa her türlü desteği vermekte kararlıyız. Bütçe disiplinine önem veriyor, yatırım planlamamızı buna göre yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şehirlere yönelik yatırımların da titizlikle sürdüğünü belirterek, Trabzon’a yapılan yatırımlara da değindi. Son 16 yılda Trabzon’a yapılan toplam yatırım bedelinin 29 katrilyon olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bunların yeni dönemde de devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında Türkiye’nin çok partili demokratik hayata geçmesinin üzerinden 68 yıl geçtiğini, AK Parti’nin iktidara geleli ise neredeyse 17 yıl olduğunu ifade ederek “Böyle bir ülkenin ayaklarına döviz kuru dolaştı diye tökezleyeceğini sanmak, açık söylüyorum, ahmaklıktır ahmaklık” şeklinde konuştu.

Tüm imkânlar ve kararlılıkla, 2023 hedeflerine doğru yürümeyi sürdürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün bize savunma sanayi ürünleri vermeyerek dize getireceklerini sandılar. Kendimize dünyanın en iyileriyle yarışan bir savunma sanayi kurduk, kuruyoruz. Bugün de bizi dolarla sınayanlara, yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz” dedi.

“BU MİLLET AYAKLARINA YENİDEN PRANGA VURULMASINA İZİN VERMEYECEKTİR”

Birilerinin güya Türkiye’yi ekonomik açıdan düzlüğe çıkarmak için, eski dönemin araçlarını yeniden tedavüle sokmaya çalıştıklarını gördüklerini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz bu şifreleri çok iyi biliriz. ‘IMF ile anlaşın’ diyenlerin, aslında ‘ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin’ demek istediklerinin gayet iyi farkındayız. Aynı şekilde, diğer tekliflerin gerisindeki niyetlerin anlamlarının farkındayız. Hiç kimse boşuna hevese kapılmasın.”

Bu millet ayaklarına yeniden pranga vurulmasına, boynuna yeniden zincir takılmasına izin vermeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özgürlüğün bedeli ancak can olabilir. Biz bunun için her fırsatta, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz” şeklinde konuştu.

seers cmp badge