30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır

TÜSİAV Genel Başkanı Veli Sarıtoprak ;30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı ,Sayın Veli Sarıtoprak mesajında;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında , Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra ,Yunan Orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk ‘ ün ;

“Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti; millî birlik ve beraberlik içinde güçlükleri yenmesini bilmiştir.” Sözünden de anlaşıldığı gibi 30 Ağustos Zafer coşkusunun birlik ve beraberliğimizin o denli kenetlendiği bir Bayramdan bahsetmek bizler için o denli önemli ve bir o kadar da Milli şuurdur .

Veli Sarıtoprak demecinde ;

Geçmiş de olduğu gibi bugünde Ülkemiz için , yeni atılımların, yeni başarıların oluşumu doğrultusunda hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini her daim muhafaza ve müdafaa etmek konusunda azimli ve kararlı duruşu bizleri son derece mutlu kılmakla birlikte aynı zamanda gururlandırmaktadır.

Aziz Türk Milletinin ; Bu zaferin kazanılmasında önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ,rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu ve bundan sonra kutlayacak olacağımız ,30 Ağustos coşkusunun Milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmasını temenni ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum .

Veli Sarıtoprak

TÜSİAV Genel Başkanı

 

seers cmp badge