Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Dünyayı güzelleştiren yegâne şey çocukların tebessümüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,’nda yaptığı konuşmada, “Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir umman yoktur. Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde, dünyayı güzelleştiren yegâne şey siz çocukların tebessümüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı’na katıldı.

41. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen çocukları gösterilerini izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gala programının kapanışında dünya çocuklarına hitap etti.

“23 NİSAN DÜNYADA ÇOCUKLARA ADANMIŞ TEK MİLLÎ BAYRAMDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın 40 farklı ülkesinden Türkiye’ye gelen çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Şu anda adeta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu andıran bu güzel atmosferden, dünyanın bütün çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerin nezdinde tüm milletimizin, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşması esnasında etrafına gelen dünya çocuklarıyla şakalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda çok zenginim, zira 40 ülkeden güzel yavrular etrafımı sarınca fakir olmak mümkün değil, zenginim” ifadesini kullandı.

23 Nisan’ın dünyada çocuklara adanmış tek millî bayram olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyon dolayısıyla TRT ve Millî Eğitim Bakanlığına şükranlarını bildirdi.

“ÇOCUK OLMAK YÜREĞİNDEKİ SINIRSIZ, HESAPSIZ SEVGİYE SIKI SIKIYA SARILMAK DEMEKTİR”

“Hayatta bir çocuğun gülümsemesinden daha büyük bir mutluluk, bir çocuğun kalbinden daha geniş bir umman yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde, dünyayı güzelleştiren yegâne şey siz çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Siz çocuklar daha huzurlu, daha neşeli, daha adaletli, daha güzel bir dünyanın müjdeci durumundasınız. Çünkü çocuk olmak coşkulu olmak; dünyaya hep saf, temiz, duru gözlerle bakmak ve yarına o heyecanla yürümek demektir. Çocuk olmak yüreğindeki sınırsız, hesapsız sevgiye sıkı sıkıya sarılmak demektir.”

“NİTELİKLİ EĞİTİM AYDINLIK GELECEĞE AÇILAN EN ÖNEMLİ KAPIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iyi ve nitelikli bir eğitimin aydınlık geleceğe açılan en önemli kapı olduğuna vurgu yaparak bu anlayışla son 17 yıldır Türkiye’de eğitimi ana öncelikleri yaptıklarını, Türkiye’deki eğitimin kalitesini artırmak, çocukların imkânlarını genişletmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için gece gündüz gayret gösterdiklerini söyledi.

Kendi eğitim-öğretim hayatında karşılaştığı sıkıntıları anlatarak bu sıkıntıları yeni nesillerin yaşamaması için gayret gösterdiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akıllı tahtaların, bilgisayarların, öğrenmemizi kolaylaştıran teknolojik araçların olmadığı bir Türkiye’de eğitim hayatımızı sürdürüyorduk. Şimdi okula başladığınızda masalarınızın üzerinde hazır olan ders kitaplarına ulaşmak bile bizim için büyük bir sorundu. Biz o ders kitaplarını masalarımızı üzerinde, sıralarımızın üzerinde bulamıyorduk. Hamdolsun son 17 yılda ülkemize yakışmayan tüm bu eksiklikleri ortadan kaldırdık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik sayılarının artırılmasından spor salonlarına, kütüphanelerden laboratuvarlara, akıllı tahtalardan tabletlere kadar öğrencilerin ihtiyaç duyacağı tüm imkânları sunmaya çalıştıklarını anlatarak öğretmenlerin de daha iyi şartlarda görevlerini yapabilmeleri için önemli iyileştirmeler yaptıklarını kaydetti.

“BÜYÜRKEN DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZE OLAN İNANCINIZI ASLA TERK ETMEYİN”

Bugünün çocuklarının gelecekte birer sanatçı, politikacı, bilim adamı, öğretmen, mühendis, hukukçu, iş adamı veya başka konumlarda olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte o zaman, geriye kalan eksiklikleri giderecek, sizlerden sonra gelecek nesiller için daha adaletli, daha güzel bir dünya kuracaksınız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklardan bazı konulara özellikle dikkat etmelerini isteyerek, “Büyürken, gençliğe doğru adım atarken kardeşliğinizi, sevginizi, dünyayı değiştirebileceğinize olan inancınızı asla terk etmeyin. İşte bugün bu salonda olduğu gibi rengi, dili, kökeni, milliyeti ne olursa olsun, dünyanın tüm çocuklarına karşı sevgiyle, saygıyla yaklaşın” dedi.

“MODERN TEKNOLOJİNİN ESİRİ OLMAYIN”

Çocukları, modern teknolojinin, bilgisayarın, tabletlerin, internetin, akıllı telefonların, sanal oyunların esiri olmamaları konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanal oyun alışkanlıkların intiharlara varan sonuçlarıyla ayrı bir tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

Yeni teknolojilerin hayatı kolaylaştırmak için olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu araçların sizi hayattan, topraktan, akranlarınızdan, her gece gökyüzünü süsleyen yıldızların parıltısını seyretmekten alıkoymasına müsaade etmeyin. Okul dışında da aile büyüklerinizden başlayarak her alanda öğretmenlerinizin olduğunu, onlardan da öğrenebileceğiniz pek çok şey olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara ailelerine özellikle de annelerine vakit ayırmalarını tavsiye ederek, “Ben annemin ayaklarının altını öperdim, öyle yetiştim. Çünkü bizim medeniyetimizde cennet annelerin ayaklarının altındadır, dolayısıyla annemin ayaklarının altını öperek yetiştim. Bizi buralara hazırlayan o anneler olmazsa biz olamayız” diye konuştu.

Konuşmasını tamamlarken tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek tüm çocukların 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrar tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlere 23 Nisan’ı armağan eden, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla yâd ediyorum. 23 Nisan vesilesiyle milletimize bu güzel ülkeyi, bu güzel bayramları kazandıran büyüklerimize şükranlarımızı sunuyor, sizleri gözlerinizden öpüyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, sahneye gelen dünya çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu

seers cmp badge